Auteur Bericht
Geluidforum
BerichtGeplaatst: Za Mei 03, 2008 8:33 pm    Onderwerp: Re: drummen

demeijer schreef:
he zeg, mijn eerste advies is: emigreren. Ik lees dit bericht vanuit Nieuw Zeeland, en maak me druk omdat ik in mijn nieuwe woning een kleine drumstudio wil bouwen. Maar mijn buren wonen toch altijd een paar honderd meter verderop!


Ik vraag me af wie er enkel vanwege zijn (drum)hobby huis, haard, werk en sociale contacten wil opgeven om te emigreren Wink en dit ook nog 'verkocht' krijgt aan zijn/haar 'significant other' Razz?

Maar ik sta open voor goede tips Very Happy!
demeijer
BerichtGeplaatst: Wo Apr 30, 2008 10:26 am    Onderwerp: drummen

he zeg, mijn eerste advies is: emigreren. Ik lees dit bericht vanuit Nieuw Zeeland, en maak me druk omdat ik in mijn nieuwe woning een kleine drumstudio wil bouwen. Maar mijn buren wonen toch altijd een paar honderd meter verderop!
Geluidforum
BerichtGeplaatst: Di Apr 03, 2007 7:22 am    Onderwerp:

bert stoltenborg schreef:
(...) Zelfs wat Jeroen over dat rubber zegt is weliswaar helemaal waar, maar te algemeen. Je moet zoiets uitproberen, je moet dat spul in je handen hebben, je moet daar ervaring mee hebben.
Daarom adviseer ik die spijkerregels, die zijn niet extreem duur en daarmee kun je niks om zeep helpen. (...)


Sluit me (zeker teruglezend) hier helemaal bij aan hoor! Mocht je toch met rubber aan de gang gaan: zacht rubber en kleine elementjes (blokjes). Spijkerregels (vilt) zijn een veilige keus, daar is door anderen al over nagedacht!
bert stoltenborg
BerichtGeplaatst: Ma Apr 02, 2007 10:49 pm    Onderwerp:

Ik zou beginnen met die deur. Zwaar maken, heel goed kierdicht maken.
Bestaande muur goed onderzoeken op lekken. Die deur(en) moet(en) toch worden aangepakt. Als dat niet genoeg helpt, kun je altijd die voorzetwand nog maken.

Even voor m'n vrienden praten: dat je hier geen eenvoudig advies krijgt van ons komt omdat dit soort situaties nu een keer niet eenvoudig is. We willen je gewoon niet voor de gek houden met wat interessant gelul terwijl we niet zeker weten wat we zeggen. Zelfs wat Jeroen over dat rubber zegt is weliswaar helemaal waar, maar te algemeen. Je moet zoiets uitproberen, je moet dat spul in je handen hebben, je moet daar ervaring mee hebben.
Daarom adviseer ik die spijkerregels, die zijn niet extreem duur en daarmee kun je niks om zeep helpen.

En onthoud: kierdichting is je vriend! Schrijf dat met scheerzeep op je spiegel.


Very Happy
Geluidforum
BerichtGeplaatst: Ma Apr 02, 2007 9:27 pm    Onderwerp:

Goed zo, hellyeah, kritisch blijven Wink

Er is niks mis met rubber gebruiken, mits het, zoals je van plan bent, kleinere stukjes (blokjes) zijn. Als het rubber ingedrukt wordt moet het bij wijze van spreken naar de zijkant kunnen uitwijken. Met een vlakke mat (oppervlakte >> dikte) is dit niet mogelijk en zal de trillingdemping al snel onvoldoende zijn.

Een voorzetwandplaatsen zal heus enig effect hebben. Verwacht er alleen niet té veel van (ik geloof gezien bovenstaande ook niet dat je dat doet hoor). Na de wand wordt, zoals door anderen terecht opgemerkt, de flankerende geluidsoverdracht maatgevend!

Bedankt voor je openheid ook in bovenstaande post, veel succes, vraag hier waar en wat nodig en hou ons op de hoogte! Very Happy
hellyeah
BerichtGeplaatst: Ma Apr 02, 2007 8:39 pm    Onderwerp:

Sorry guys, met alle respect voor jullie allemaal, maar nou kan ik het even niet meer volgen. Ik kwam hier op dit forum met de vraag hoe ik in een bestaande ruimte met een beperkt budget een aantal dB's van het geluid zou kunnen afhalen, zodat mijn buurvrouw wat minder last heeft van mijn muziek en ik minder last van haar als ik iets aan het opnemen ben. Nog even voor de duidelijkheid, drums speel en neem ik op op zolder, en niet in de studioruimte. Die ga ik niet isoleren maar maak ik hooguit een riser. Ik heb afspraken met de buurt gemaakt, tot nu toe drie keer een half uurtje gedrumd en geen commentaar gehad van niemand. Wat de studioruimte betreft, eerst lijkt het erop dat volgens jullie met mijn budget eigenlijk alleen een voorzetwand nut zou hebben, tenminste dat begrijp ik uit jullie replies. Nu lijkt het alsof dat, aan de hand van de tekening en foto's die ik heb gepost, weinig nut heeft. Wil dat zeggen dat ik met het plaatsen van een enkele voorzetwand aan de kant van de buren helemaal geen dB's eraf haal? Dan ga ik me inderdaad de moeite besparen, isoleer ik de deur met wat spaanplaat aan elke kant en laat het daarbij. Ik heb helaas niet het budget om een ruimte-in-een-ruimte te maken, een expert te bestellen of dure prefab systemen aan te schaffen, dus ik moet het momenteel hebben van goedkopere oplossingen die het bij wijze van spreken mogelijk maken 's avonds in de studioruimte om half 9 (als de dochter van de buurvrouw naar bed gaat) nog een zangpartijtje op te nemen of nog eens op redelijk volume een plaatje te draaien. Als zo'n voorzetwand helemaal niks gaat uithalen, dan ga ik hem er dus ook niet neer zetten en is de conclusie dus dat ik, als ik resultaat wil bereiken, er niet kom zonder flink de portemonee open te trekken.

Of heb ik jullie adviezen nu verkeerd begrepen???

Groet,
hellyeah

ps Ik was inderdaad niet van plan de hele wand met rubber te bekleden maar alleen op de punten waar de balken van het houten frame elkaar kruisen en eventueel nog op sommige punten tussen het frame en het plafond/de vloer. De rubbers die ik op het oog heb worden ook gebruikt voor speakersteunen en om binnen machines het geluid te dempen. Waarom zou rubber dan niet geschikt zijn voor die zogenaamde regels en die van zo'n prefab systeem wel?
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Za Mrt 31, 2007 3:11 pm    Onderwerp:

Hellyeah,

Het is jouw zaak, maar je stelt dat je enige dingetjes gaat proberen.
Je uiteindelijke beschrijving gaat niet meer over enige dingetjes, maar behoorlijke aanpassingen.

Ik heb die link van jou eens diagonaal bekeken en geef graag toe dat deze site goed opgebouwd is en goede informatie geeft.
Echter een paar punten zoals bijvoorbeeld deze rubber heb ik ernstige vraagtekens.

Daarom is het voorstel van Geluidsforum en Bert zeker meer verantwoord.
Maar mijn OPRECHTE mening is dat jij beter deze mensen laat langskomen om het probleem lokaal te bekijken.

Van de drie adressen gegeven door Geluidsforum:

warmteplan
nevima
akoestikon

Ken ik de eerste niet, en kan dus geen enkel oordeel geven.
De tweede ben ik overtuigd van hun ernst, materiaal en kennis ter zake.
En met de derde heb ik, tot mijn spijt en verbazing, via berichten op het net in een ander forum een behoorlijk onprettige ervaring gehad, die gekoppeld was aan een gebrek aan inzicht, en bovendien achteraf slecht door hen opgevangen werd, waardoor een ander studiebureel nodig was om een en ander proberen in juiste banen te krijgen inclusief dure bijkomende werkzaamheden op kosten van de gedupeerde klant.

Wat jij gaat doen gaat verder dan enige dingetjes proberen en kan best tot behoorlijke frustraties leiden.
Dit gaat verder dan het vinden van montageregels.

Geef mij een hamer en beitel, en ik vermorzel een steen. Auguste Rodin beeldhouwde "De Denker". Eigenlijk deed die niets meer dan wat ik ook wou doen: Dat is wegkappen wat er teveel aan die steen hing.

Beste groeten en succes
Eric
Geluidforum
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 30, 2007 7:10 pm    Onderwerp:

hellyeah schreef:
Owja sorry...ik vond dit artikel op internet: http://www.mondialproductions.nl/1855277.htm. De schrijver suggereert rubber tussen het houten frame en de muur/vloer/plafond te plaatsen om de geluidsoverdracht te beperken.


Beter de (o.a. door Bert) genoemde regels toepassen. Nooit over de volle oppervlakte een regel met (vol)rubber bekleden.

Regels en trillingvrije montagemiddelen onder andere bij of via:
hellyeah
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 30, 2007 6:27 pm    Onderwerp:

Owja sorry...ik vond dit artikel op internet: http://www.mondialproductions.nl/1855277.htm. De schrijver suggereert rubber tussen het houten frame en de muur/vloer/plafond te plaatsen om de geluidsoverdracht te beperken.
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 30, 2007 5:38 pm    Onderwerp:

Welk rubber?
hellyeah
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 30, 2007 3:48 pm    Onderwerp:

Vraagje nog. Wat gebruik je om het rubber tegen wand, plafond en vloer te bevestigen. Gewoon kitten? De balken in het rubber schroeven of ook kitten? En het gips tegen de balken schroeven? Of ook met kit?

Thanks!!!
hellyeah
BerichtGeplaatst: Do Mrt 29, 2007 9:20 am    Onderwerp:

Bedankt voor jullie tips allemaal! Ik ga eens wat dingetjes uitproberen...
bert stoltenborg
BerichtGeplaatst: Za Mrt 24, 2007 12:48 pm    Onderwerp:

Ik zeg ook nog maar wat, anders denkt Eric dat ik me druk Very Happy

Er is al iets gezegd over een ontkoppelde ruimte, zoals op basis van spijkerregels van Acousticon of Nevima of dergelijke. Daar kun je denk ik vrij veel verbeterring mee halen, ten koste van de bestaande ruimte (en veel werk). Maar die verbetering is gevolg van het feit dat de isolatie nu slecht is.
Als de isolatie goed zou zijn, zou verbetering nog moeilijker zijn.
Het eindresultaat blijft hetzelfde: je kunt die wekker niet meer horen, maar je kunt nog steeds niet drummen.
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Za Mrt 24, 2007 10:04 am    Onderwerp:

Hellyeah,

Aangezien deze woning behoorlijk gevoelig is aan structuuroverdracht en je wil gokken met beperkte investeringen dan zou ik aan deze riser denken die ik hier in deze topic beschreef (maak hem juist). Zo nu en dan zeg ik zelfs verstandige dingen.
Je kan die foam (de meest dense hiervoor gebruiken).

Verder kijk of verbetering of je deur iets helpt (dichting).
Een goedkoop experiment hiervoor is een frame maken waar je de dikst roofing over spant en gebruikt als een soort inzetstuk. Is een beetje primitief.
Je zou die deur kunnen verbeteren (eerst afdichtingen).

Isoleren van deze wanden heeft zo geen zin.
Verwacht GEEN magische dingen van wat ik nu vertel.

Verder en belangrijkste ding: Goede afspraken met je buurvrouw, vertel ze wekelijks hoe goed ze eruitziet, vergeet haar niet te complementeren als ze naar de kapper geweest is, en vergeet vooral haar verjaardag niet.
En denk aan een bloemetje voor haar nu en dan.
Mr. Green Met andere woorden, zorg dat ze jou een schat vindt of zoek een andere hobby dan drummen.
De idee is dat wanneer jij begint te spelen, dat zij zij niet reageert met te denken: " Evil or Very Mad Verdomds daar is'm weer ...", maar " Very Happy Ha daar is mijne lieverd weer, blij dat ie thuis is ...."

En als je nog schuimstof over hebt: Maar daar dikke pakken van die je in de hoeken plaatst, met hier en daar een dikke plaat op de muren.
Dit is niet voor isolatie, maar de klank in de ruimte zelf.

Succes
Eric
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 23, 2007 10:40 pm    Onderwerp:

bert stoltenborg schreef:
Pfjoewww.....

Smile LOL,
Sorry fout ingeschat, 't Was niet "Oh Yeeh" maar "Pfjoewww"
.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group